Persoonsgegevens, zoals het woord al zegt gaat het om persoonlijke gegevens die je niet aan de grote klok wil hangen. Al helemaal niet in een tijd als deze waarin hacken en datalekken begrippen zijn die in het journaal voorbij komen. Echter delen we in deze digitale samenleving onze persoonsgegevens regelmatig via het internet. Bijvoorbeeld bij het bestellen van een product op een webshop of bij het downloaden van een andere leuke app. Als gebruiker wil je in deze gevallen natuurlijk dat er op een veilige manier wordt omgegaan met je persoonlijke gegevens, maar hoe weet je of dit daadwerkelijk gebeurt?

Wanneer en waarom?

Vanaf 25 mei 2018 zal er een nieuwe regeling voor de lidstaten van de EU ingaan; de General Data Protection Regulation (GDPR). Dit is een privacywetgeving met als doel het beschermen van gevoelige gegevens die organisaties bezitten. Je moet als organisatie zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens en dit ook kunnen aantonen. Daarnaast krijgen gebruikers meer rechten omtrent de inzage in hun eigen data, het aanpassen en aanvullen hiervan en het laten verwijderen. Dit laatste het zogeheten recht om vergeten te worden. Kortom, niets doen is geen optie. Jij als organisatie krijgt hier ook mee te maken. Welke gegevens leg jij vast over je klanten en op welke manier? Waar host jij je maatwerksoftware? Is dit buiten de EU? Bevat het persoonsgegevens? In dat geval geldt de nieuwe GDPR ook. Houd jij rekening met deze nieuwe regelgeving omtrent het ontwikkelen van nieuwe software?  

Niets nieuws onder de zon

Voor ons als Kreativ Software is deze nieuwe regelgeving geen grote stap in het onbekende, maar een bevestiging van zaken die wij reeds op orde hebben. Hierin willen en kunnen wij voorop lopen. Jouw klantinformatie is bij ons veilig en wordt door deze regelgeving dus ook aan strenge eisen getoetst. Werk jij als bedrijf met persoonsgegevens? Wil jij een veilige app of software laten ontwikkelen? Wij ondersteunen je graag. Neem contact met ons op of stuur je vraag. 

 

CONTACT

+31 85 401 7660
vragen@kreativsoftware.com

STUUR JE VRAAG