Van foto, naar video, naar live video

Was voorheen een foto toevoegen bij een facebookbericht al voldoende om op te vallen, nu is video niet eens meer bijzonder. Wil je écht opvallen? Dan moet je met live video aan de slag. Live video is eigenlijk niets meer en niets minder dan wat de term al zegt. Namelijk op het daadwerkelijke moment dat je iets vertelt of dat iets plaatsvindt, dit in een video live delen met anderen, bijvoorbeeld op social media.

Live = echt

Wat de komst en populariteit van live video concreet voor organisaties betekent? Ik denk, onder andere, een drastische vermindering van gelikte (reclame)video’s. Mede doordat het aantal vloggers dagelijks sneller groeit dan het onkruid in een gemiddeld grasveldje, wennen we ook steeds meer aan niet-geregisseerde video’s en worden we steeds allergischer en minder gevoelig voor commerciële boodschappen. Echte mensen, die zich af en toe verspreken en live bij een evenement hun verhaal doen; dat trekt de aandacht én spreekt aan. Voor organisaties biedt live video kansen om een menselijke kant te laten zien, waarmee je als organisatie dichter bij je doelgroep kunt komen te staan.  

De toegevoegde waarde van live video

Maar wat is dan precies de toegevoegde waarde van live video boven gewone video? Live video creëert meer betrokkenheid onder kijkers en maakt het mogelijk ze deel te laten uitmaken van een belangrijk moment. Er zijn tal van situaties te bedenken waarin live video kan worden toegepast. Denk aan het live video solliciteren of het live uitzenden van het slaan van de eerste paal van een nieuwbouwproject. De mogelijkheden zijn echt eindeloos! Technisch gezien hebben wij onze videotool ook zo ontwikkeld dat deze eenvoudig te embedden is in een webpagina of app en heel gebruiksvriendelijk is. Videochat, 1-op-1 of in een groep, alles kan. De video’s worden live ge-edit met of zonder overlays en worden veilig opgeslagen. Doordat wij deze tool zelf hebben ontwikkeld ben je verzekerd van een uniek product wat we nog verder op maat kunnen maken om zo het perfecte creative stuk software voor jou organisatie te ontwikkelen.

Live video iets voor jou?

En jij? Zie jij het zitten om voor jouw organisatie met live video aan de slag te gaan? Zo ja, met welke onderwerpen zou je dit doen? En zo niet, wat houdt je tegen? Ik ben heel benieuwd! 

CONTACT

+31 85 401 7660
vragen@kreativsoftware.com

STUUR JE VRAAG