Framework

What’s in it for me?
Leuk dit framework, maar wat heb jij eraan? We kunnen supersnel reageren op jouw vraag en beginnen met het bouwen van jouw software. Het framework biedt een structuur met verschillende basis features.

Zo staat door het ingebouwde CMS een groot deel van de opbouw van jouw website, webapplicatie of app al klaar voor gebruik. Voorpagina, losse pagina’s en blogs zitten in dit framework maar kunnen natuurlijk in overleg op maat gemaakt en uitgebreid worden specifiek voor jou. Jouw bedrijfsprocessen kunnen wij helemaal automatiseren in een op maat gemaakte webapplicatie.

Daarnaast kan inloggen eenvoudig door middel van Google, Facebook, Twitter of LinkedIn. Het biedt ook verschillende gebruikersrollen met hun rechten binnen jouw website. Deze kan je zelf beheren in het gebruikersbeheer.

Wil je realtime communicatie toevoegen door middel van bijvoorbeeld een chat? Of moeten bepaalde ontwikkelingen op jouw platform omgezet worden in realtime grafieken? Ook dit kunnen wij toevoegen aan jouw webapplicatie.

Het framework biedt een snelle start, maar we breiden deze basis graag uit met jouw ideeën.

What does it look like?
Het framework kunnen we opdelen in vier blokken: de app, de webserver, de API server en de database. De webserver of app haalt informatie uit de API server, die het vervolgens uit de database haalt. Dit gebeurt door middel van de communicatietaal GraphQL. Het framework is helemaal gebaseerd op Azure cloud. Hierdoor kan het meegroeien met jouw bedrijf.

Jouw website, webapplicatie of app is het eindproduct. Hiervoor gebruiken we React. Voor een app gebruiken we React Native. Deze technieken werken goed samen met NodeJS die zorgt voor een snelle kickstart en goede indexeerbaarheid.

De API server is de toegangspoort tot de database. Deze server zorgt voor de beveiliging en is gebouwd in dotNet Core. Zowel de webserver als de API server zijn goed te testen en snel te installeren doordat ze in een Docker container zijn geplaatst.

Realtime communicatie realiseren we door middel van GraphQL Subscriptions. Denk bijvoorbeeld aan een chat.

De database is een Azure SQL Database. Dit zorgt voor een betrouwbare, snelle en goed schaalbare database in de cloud.

 

React

Niets is fijner dan werken op een snelle, mooie en gebruiksvriendelijke website of app. Dat vinden wij ook! Wij willen dit bieden aan jou en jouw gebruikers. Hiervoor moet de user interface, het contact dat een gebruiker met een app of website heeft, in duidelijk gestructureerde code opgeschreven worden.

Facebook ontwikkelde React, een Javascript framework. Dit zijn bouwblokken waarmee we snel een nieuwe website, webapplicatie of app kunnen ontwikkelen. Dit Javascript framework werkt op de browser en ondersteunt Single Page Application waardoor pagina’s in een website niet steeds opnieuw hoeven te laden. Het werkt dus super snel. Nadeel is dat het eerste keer laden van een website wel meer tijd kan kosten. Én websites zijn door SPA nauwelijks te vinden door zoekmachines.

Wij hebben het mogelijk gemaakt dat React ook in NodeJS op de server draait. Hierdoor blijft een website lekker snel, ook bij het eerste keer laden van de website. NodeJS geeft de browser een soort kickstart. Daarnaast is de website hierdoor ook goed vindbaar door zoekmachines. En dit zonder dat het duurder wordt!

Een ander voordeel van React is dat we het kunnen combineren met React Native.

 

React Native

Een eigen app in de App Store en Google Play Store? Wie droomt daar niet van? Door het combineren van React met React Native kunnen wij deze droom realiseren en staat jouw app binnen no time klaar om gedownload te worden.

Als je jouw app zowel in de App Store als de Google Play store wil hebben, kan dit extra ontwikkeltijd kosten. Android en iOS zijn namelijk twee totaal verschillende besturingssystemen en verschillen in gebruik. Misschien heb jij wel een voorkeur voor iOS of Android. Of ben je wel eens overgestapt van de een naar de ander. Dan heb je vast gemerkt dat het even tijd kostte om te wennen. Om deze reden kan het bij het ontwikkelen van een app meer tijd kosten om deze zowel voor Android als iOS startklaar te maken. Om dit te voorkomen gebruiken wij React Native.

Door React Native hoeven we een app voor jouw bedrijf maar één keer te maken en werkt deze vervolgens op allebei de besturingssystemen. Ook wanneer er aanpassingen gedaan moeten worden aan de app kan dit voor beide besturingssystemen tegelijk. Hierdoor hoef jij niet te investeren in de ontwikkeling van twee apps voor twee verschillende besturingssystemen. Wel zo slim!

 

GraphQL

Stel je zit op de website van een restaurant en via een kaartje kan je meteen zien waar dat restaurant zich bevindt. Erg handig! Je hoeft niet eerst naar Google Maps te gaan, het adres in te vullen en het juiste restaurant te vinden. Dit wordt allemaal voor je gedaan door middel van een API. Dit is een manier waarop systemen met elkaar communiceren. In bovenstaande situatie communiceren het restaurant en Google Maps door middel van zo’n API. Hierdoor zie jij het kaartje op de website van het restaurant.

Wanneer twee systemen met elkaar communiceren via een API gebeurt dat met een communicatietaal. GraphQL is zo’n communicatietaal. Het grote voordeel hiervan is dat je precies kan aangeven welke informatie je van deze API wilt. Vervolgens krijg je exact deze informatie terug. Niets meer, niets minder.

Gebruik jij binnen jouw bedrijf ook andere softwarepakketten? Alle applicaties die wij ontwikkelen zijn op basis van API’s zodat wij altijd kunnen koppelen met andere systemen. Dus ook met de softwarepakketten die jij al gebruikt.

 

dotNet (Core)

Wanneer verschillende technieken goed samenwerken, geeft ons dat een lekker gevoel. We kunnen efficiënt te werk gaan! Daarom gebruiken wij dotNet. Het combineert goed met de Azure SQL Database. Maar wat kan je er nu eigenlijk mee?

Soms wil je jouw gebruikers wekelijks of maandelijks op de hoogte houden van ontwikkelingen. Dit kan met dotNet. Zo kunnen we hiermee bijvoorbeeld elke vrijdagmiddag de gebruikers van jouw webapplicatie een mailtje sturen met wat er die week allemaal is gebeurd. Zo is iedereen gelijk up-to-date!

Daarnaast kunnen we de gegevens van jouw gebruiker door dotNet makkelijker ophalen en opslaan én worden deze goed beveiligd.

Met de voordelen van dotNet, geeft dotNet Core hier nog een extra dimensie aan. Core is een stuk lichter, flexibeler en kunnen wij installeren op verschillende systemen als MacOS, Linux en Windows. Door de stabiliteit en schaalbaarheid kunnen wij voor jouw bedrijf kleine applicaties ontwikkelen, grote systemen neerzetten en kan het softwarepakket met jouw bedrijf meegroeien. Geen vraag is te groot of te klein.

 

Node JS

Met Node JS bouwen we snelle webservers in Javascript. Door Node JS kunnen we Single Page Application websites in React ook vindbaar maken voor zoekmachines als Google en Yahoo. Wel zo handig om nieuwe bezoekers op jouw website te krijgen!

Wanneer een gebruiker jouw website heeft gevonden en deze opent, geeft Node JS jouw website een kickstart. Hierdoor worden de gegevens snel opgehaald en hoeft de gebruiker niet lang te wachten bij het eerste openen van de website. Lang laden is onnodig.

Als de gebruiker vervolgens aan de slag gaat op jouw website, werkt deze door Node JS op een website die aanvragen van gebruikers efficiënt afhandelt.

Is het ons gelukt om je te overtuigen van de pro’s van Node JS voor zowel jou als jouw klant?

 

Azure

Of je er nu mee werkt of niet, voor jou is het begrip ‘cloud’ vast geen onbekende meer! In de cloud kan je jouw gegevens opslaan, back-uppen en ermee werken. Je kan er altijd bij, maar het staat niet op je computer zelf.

Binnen Azure hebben wij een eigen stukje cloud waarin wij kunnen ontwikkelen. Van een kleine app tot een grote ingewikkelde website. Dit kan allemaal in deze cloud.

Alle gegevens binnen jouw app of website worden hiermee opgeslagen binnen Europa. Dit is belangrijk voor de GDPR, een privacywetgeving met als doel het beschermen van gevoelige gegevens die organisaties bezitten. Wil je meer lezen over GDPR en de gevolgen voor jouw bedrijf? Klik dan hier.

Daarnaast biedt Azure extra voorzieningen, hulpprogramma’s en tools zoals opslag van data, een video server en features om video’s te maken. Hierdoor kunnen wij makkelijk leuke extra’s toevoegen aan jouw app, website of webapplicatie zonder dat dit teveel tijd kost.

 

Docker

Docker kan je vergelijken met een containerschip. Misschien niet iets wat je direct zou linken met techniek voor software? Toch werken wij er graag mee! Waarom…?

Docker gebruiken wij bij het ontwikkelen van websites en webapplicaties. Alles wat wij bouwen en de onderdelen daarvan kunnen wij plaatsen in ‘containers.’ Binnen de container zit alles wat nodig is om de websites en webapplicaties te laten werken. Hierdoor zitten ze elkaar ook niet in de weg. Zo kan de ene ontwikkelaar makkelijk werken in de ontwikkelomgeving van de app en kan de andere bezig binnen de ontwerpomgeving. Er zullen geen ‘botsingen’ ontstaan en zo staat jouw applicatie sneller klaar voor gebruik.

Net als containers op een containerschip, zijn de containers van Docker makkelijk te verplaatsen van de ene naar de andere plek. Wat is hier het voordeel van?

Misschien heb je wel eens gehad dat jouw gebruiker tegen een bug aanloopt in jouw website. Dit is erg vervelend. Vooral wanneer binnen voorafgaande testen deze bug nooit is voorgekomen. Dit kan doordat verschillende laptops en computers verschillende besturingssystemen hebben. In sommige gevallen kan een bug voorkomen op een laptop met besturingssysteem A en is deze bug niet terug te vinden in het gebruik met het besturingssysteem B.

Met Docker voorkomen wij dit. Waar bijvoorbeeld een website qua uitvoering soms kan verschillen op variërende plekken of laptops, zal dit met Docker niet het geval zijn. De website werkt op elke locatie precies hetzelfde. Hierdoor zijn voorafgaande tests een goede afspiegeling van het gebruik van jouw klant.

 

Azure SQL database

Bedrijven ontwikkelen zich. Daarom willen wij de software die wij voor jou ontwikkelen graag laten meegroeien met jouw bedrijf! Dit kunnen wij doen door Azure SQL, een database in cloud variant dat draait op het Microsoft Azure platform.

Naast dat deze techniek goed schaalbaar is, biedt het een automatische backup en zullen er geen belangrijke gegevens verloren gaan in het proces naar het ontwikkelen van jouw app, website of webapplicatie. Beveiliging is hierin ook belangrijk. Dit hebben wij hiermee goed geregeld. Zo voldoet deze techniek aan de nieuwe regelingen van de General Data Protection Regulation (GDPR), een privacywetgeving met als doel het beschermen van gevoelige gegevens die organisaties bezitten. Wil je meer over GDPR weten? Klik dan hier.

 

Microsoft SharePoint

Maak jij binnen jouw bedrijf gebruik van SharePoint? Heb jij specifieke wensen zodat jij nog efficiënter met SharePoint kan werken? Wij kunnen dit bieden door middel van add-ins.

Binnen SharePoint zijn er verschillende add-ins waarmee je jouw omgeving in SharePoint al kan aanpassen aan jouw wensen. Maar soms wil je iets speciaal voor jezelf of heb je wensen die deze add-ins niet bieden. Kreativ Software kan jouw wensen omzetten in add-ins die we installeren binnen jouw SharePoint omgeving. Vervolgens kan jij hier mee aan de slag!